Hem

Slitzning

Bromskivor och belägg

Svarvning skivor

Logotyper

Galleri

Frågor och svar

Monteringsanvisningar

Arbetsorder

Kontakt

Har du vibrationer i bilen vid inbromsning så kan det bero på två skäl. Det ena är att skivan har slagit sig, det är dock extremt ovanligt att det händer. Det betydligt vanligare är att skivan har ythärdats olika över varvet eller att belägget har överhettats och kletat ut sig över skivan och det ger pulserande bromsar. Vanligt är att bromsarna fungerar som de ska när skivorna är kalla och när skivorna värms upp tilltar pulserandet mer och mer.

I båda fallen så löser en omsvarvning problemet och skivorna blir bra igen. Tänk dock på att det kan vara exempelvis en sliten spindelled som orsakar vibrationerna så kolla upp hjulupphängningar nogrannt så inte felet återkommer efter en kort tid eller belägg som inte passar till användningsområdet.

Skivor som lämnas till oss för svarvning tvättas och blästras (ingår i priset) och nav målas svart med värmetålig färg (ingår i priset). Skivor som svarvats har öppna porer tills de bromsats med några gånger så om du inte direkt ska köra med bilen rostskyddsbehandla skivorna i väntan på att du ska köra och rengör sedan skivorna. Eller låt gulkromatera skivorna då det ger ett utmärkt rostskydd.

Vid behov svarvas handbromstrumman i skivorna om då sådana finnes.

 

Priser:

Svarvning (5 arbetsdagar) < 299mm diameter
> 300mm diameter
500:-/par
680:-/par

Tillägg:

Gulkromatering (ger ett utmärkt rostskydd) (10 arbetsdagar)   550:-/par